Επισκευή και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον Οικισμό Αφάλωνα

Σήμερα, 25-8-2022, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του Νόμου, η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την επιλογή του Αναδόχου κατασκευής του θεματικού έργου.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου) με το ποσό των 260.000 € και αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης σε υφιστάμενο χώρο στάθμευσης στην είσοδο του οικισμού Αφάλωνα. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε εκατόν είκοσι (120) ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, εκτός των χωματουργικών εργασιών:

– Θα κατασκευαστεί το τοιχίο αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους 65,00 μ. και ύψους 2,50 μ., για τη συγκράτηση των πρανών, επειδή τμήματα του τοιχίου αυτού έχουν αστοχήσει, δημιουργώντας κίνδυνο κατολίσθησης σε μεγάλα τμήματα του χώρου στάθμευσης,

– Θα κατασκευασθεί στερεό εγκιβωτισμού, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος πρασίνου (παρτέρι),

– Θα τσιμεντοστρωθεί τμήμα του χώρου στάθμευσης από οπλισμένο σκυρόδεμα διαστάσεων 65,00 μ. * 9,00 μ., όπου θα κατασκευασθεί σταμπωτό δάπεδο.

– Θα τοποθετηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος του τοιχίου,

– Θα κατασκευαστεί ηλεκτρολογική εγκατάσταση και θα τοποθετηθούν είκοσι (20) φωτιστικά σώματα επί ιστών.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, διεκδίκησε και πέτυχε χρηματοδοτήσεις από όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ασφάλειας των δημοτών. Ταυτόχρονα, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, ανταποκρίνονται στις μεγάλες προκλήσεις και απαιτήσεις της Δημοτικής Αρχής και επιτελούν σπουδαίο έργο. Στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 8 κατασκευαστικές εταιρείες και η έκπτωση κυμάνθηκε μεταξύ 8 έως 41%. Η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για την επιλογή του Αναδόχου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *