Εκτενές αφιέρωμα στον Ιάσωνα Αποστολόπουλο από τον Βρετανικό “Guardian”

Συνέντευξη στη Katy Fallon, δημοσιογράφο- αρθρογράφο του περιοδικού Guardian, παρέθεσε πρίν λίγες ημέρες ο Ιάσονας Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος, είναι Έλληνας ακτιβιστής, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Mediterranea Saving Humans. Το 2021 είχε προταθεί πρός παρασημοφόρηση για το εργο του, η οποία θα γινόταν στο προεδρικό Μέγαρο από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενέργεια που ματαιώθηκε έπειτα απο τις αντιδράσεις τότε βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Ο κ. Αποστολόπουλος, εκτός από την ενεργή δράση του για τις εκατοντάδες διασώσεις προσφύγων εντός των Ελληνικών συνόρων και συγκεκριμένα στην επικράτεια του Β. Αιγαίου, αυτή τη στιγμή, όπως και ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξη του, επιχειρεί με την ομάδα του εκτός Ελληνικών συνόρων με σημαία την αλληλεγγύη.

Σε σχετική δήλωσή του στο tweeter, ανέφερε πως:

Με βάση λοιπόν αυτή την δήλωση του κ. Αποστολόπουλου, θα πρέπει όλοι μας, να αναλογιστούμε την λέξη αλληλεγγύη και συνεισφορά στον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, ύψους, βάρους, σεξουαλικών επιλογών κτλ. Αφηγήματα που αναπαράγονται εις βάρος ανθρώπων, απο αυτούς που θέλουν να διαιώνησουν τα συντηρητικά στερεότυπα υπο το πρίσμα του πατριωτισμού.

Ολη η συνέντευξη του κ. Αποστολόπουλου εδώ:

https://www.theguardian.com/global-development/2022/sep/01/speak-out-against-pushbacks-youre-an-enemy-of-greece-says-refugee-hero

Γράφει ο Μάξιμος
Πηγή φωτογραφίας και πληροφοριών : theguardian.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *