Συνοδεία του Περιφερειάρχη Β.Α. η επίσκεψη του κ.Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές της Βρίσας, των Βατερώς και του Σταυρού

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνόδευσε στιςς (10/09/2022) στις πυρόπληκτες περιοχές της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού, της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και Πρόεδρο του Διαζώματος, τέως Υπουργό, Σταύρο Μπένο, ο οποίος προσκλήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή να παράσχει τις πολύτιμες γνώσεις του στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοδεία ξεκίνησε από την Βρίσα, στην συνέχεια έγινε επιτόπια αυτοψία στις περιοχές Λαγκάδα και Ρογκάδα που υπέστησαν και την μεγαλύτερη ζημιά από την πρόσφατη πυρκαγιά, συνεχίστηκε στα Βατερά και ολοκληρώθηκε στον Σταυρό.

Στην συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής τους οποίους ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για το σχέδιο που προτίθεται να προχωρήσει η Περιφέρεια με την συνδρομή του κ. Μπένου, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό αλλά και στην προοπτική μιας αναπτυξιακής ευκαιρίας για την περιοχή.

Η επίσκεψη του κ. Μπένου ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με ευρεία τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από δω και πέρα.

Παρόντες στην σημερινή επίσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρης Ακριώτης, η Προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, Φώτης Κράλλης, ο Οικονομολόγος Σύμβουλος Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και τέως Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Γιώργος Πλακωτάρης.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επωφελήθηκα της μακράς γνωριμίας μου με τον κ. Μπένο και τον προσκαλέσαμε στην Λέσβο, δεδομένου ότι είναι και επικεφαλής της ανατάξεως της Εύβοιας. Διατρέξαμε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα της καταστάσεως. Διακρίνουμε σε δυο επίπεδα τις παρεμβάσεις. Πέραν των άμεσων εργασιών που θα κάνουμε και ήδη στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή θα τις φέρουμε προς έγκριση, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ που μόλις ξεκίνησε και να συμπεριλάβουμε σε αυτό ένα ολιστικό πρόγραμμα ανατάξεως συνολικά της περιοχής του Πολιχνίτου η οποία φθίνει και χρειάζεται στήριξη. Σε αυτή την προσπάθεια μας θα έχουμε αρωγό και σύμμαχο τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του τους οποίους και ευχαριστώ. Μέσα από τις καταστροφές που υπέστησαν η Βρίσα τα Βατερά, ο Σταυρός και η ευρύτερη περιοχή θα υπάρξει μια ευκαιρία ανάπτυξης της περιοχής και είμαστε εδώ ως Περιφέρεια για να συμβάλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Σταύρος Μπένος δήλωσε:

«Είμαι εδώ με πολύ χαρά και θέληση να βοηθήσω. Μια ζωή ασχολούμαι με το αντικείμενο των φυσικών καταστροφών και όπως γνωρίζετε με εντολή του Πρωθυπουργού, έχω αναλάβει τον τελευταίο χρόνο την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, έχω αποκτήσει μεγάλες εμπειρίες και θα τις αξιοποιήσουμε εδώ. Ότι μου έχει δώσει το δημόσιο βίωμα και η πνευματικότητα μου θα την δώσω εδώ μαζί με τον Περιφερειάρχη τους Δημάρχους και τους πολίτες της περιοχής. Θέλω πραγματικά να αναστρέψουμε την κατάσταση αυτή, και να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στην περιοχή, μέσα από μια ανάπτυξη ολιστική και ανθρωποκεντρική. Θα αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και θα δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή πνοή η οποία θα πατήσει πάνω σ’ ένα πολυεργαλείο, τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, που θα δει όλες τις πτυχές της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και θα τις κάνει ένα ενιαίο πρόγραμμα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *