Πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών (30/9)

Με την ευκαιρία του εορτασμού ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, ο οποίος καθιερώθηκε με το ΠΔ 1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

10.00 : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντος όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος Γ΄. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αλέξανδρο Κουτσαντώνη, διευθυντή του Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

10.30 : Ε π ι μ ν η μ ό σ υ ν η δ έ η σ η και κ ατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μεγάλου Ευεργέτη Σοφοκλή Βουρνάζου ( Κεντρικά Λύκεια ) από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τους Βουλευτές, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, εκπρόσωπο της 98 ΑΔΤΕ , την Πρυτάνισσα του Παν/μιου Αιγαίου, το Δ/ντη Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Βορείου Αιγαίου, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, εκπροσώπους Ιδρυμάτων που φέρουν το όνομα Εθνικών Ευεργετών, εκπροσώπους Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή Φορέα ή Σωματείου ή Συλλόγου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ.Κων/νος Αγκοπιάν , υπάλληλος του Δήμου Μυτιλήνης.

Οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Φωτογραφία : vivliothiki-pirgou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *