Ξεκινά το ταξίδι της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα 10 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη, ως υποψήφιος Δήμαρχος για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, ο Παναγιώτης Χριστόφας.

Ο κ. Χριστόφας εισαγωγικά έθεσε τις βασικές αρχές της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», την οποία έχει συγκροτήσει, καθώς και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί. Παράλληλα έξεφρασε την πεποίθηση πως ο τρόπος που ασκείται η διοίκηση στον Α βαθμό μπορεί να αλλάξει, και να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα που αγγίζει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής των δημοτών της πόλης και των οικισμών του δήμου μας. Τόνισε πως ο δημότης και η δημότισσα έχουν δικαίωμα σε μια λειτουργική βιώσιμη πόλη και σε ζωντανά χωριά.

Συνέχισε συνοψίζοντας τη φιλοσοφία της κίνησης του η οποία βασίζεται σε άμεση παρέμβαση για το σήμερα και σε μεθοδικό σχεδιασμό για το αύριο. Σχολίασε δε πως η αλλαγή νοοτροπίας, που θεωρεί απαραίτητη, αγγίζει ακριβώς τις παρεμβάσεις για την παρούσα κατάσταση την οποία βιώνει ο Δήμος μας. Ο κ. Χριστόφας επέμεινε στην σωστή προτεραιοποίηση σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών και στη λογική παρέμβασης και σχεδιασμού όπου ο κάτοικος θα είναι στο επίκεντρο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δημοκρατικές αρχές που διέπουν την αυτοδιοικητική κίνηση, καθώς και στις αξίες στις οποίες βασίζεται όπως αυτές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή έδωσε το στίγμα της σύγκλισης, των συνεργασιών και της απαλλαγής από κομματικούς χρωματισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης.

Στη συνέχεια προχώρησε σε σύντομη παρουσίαση των προτάσεων του προγράμματός του, το οποίο ταυτόχρονα θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.mprosta2023.gr, μέσω της οποίας οι δημότες και οι δημότισσες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ανησυχίες και στην ουσία να συνδιαμορφώσουν την επόμενη μέρα μέσα από διαδικασία διαβούλευσης.

Τέλος ο κ. Χριστόφας έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των δημοσιογράφων όπου είχε την ευκαιρία να απαντήσει διεξοδικά στις ερωτήσεις τους και να αναλύσει τις σκέψεις του για το παρόν και το μέλλον.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα της αυτοδιοικητικής κίνησης ΜΠΡΟΣΤΑ στην ιστοσελίδα και στους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, που θα βρείτε στα παρακάτω link:

Ιστοσελίδα: https://www.mprosta2023.gr
Facebook: https://www.facebook.com/mprosta2023
Twitter: https://www.twitter.com/mprosta2023
Instagram: https://www.instagram.com/mprosta2023

Κάντε κλίκ ΕΔΩ για να δείτε τις προτάσεις προγράμματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *