Επίσκεψη Περιφερειάρχη Β.Α. σε Αγ.Παρασκευή και Μανταμάδο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφτηκε στις 18.10.2022 τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίας Παρασκευής, μετά από πρόσκληση του Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιακώβου και μέλων του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Δυτικής Λέσβου Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή και του υπευθύνου του Πολιτικού Γραφείου του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Χαραλάμπου Αθανασίου Ιγνάτη Γουδή. Παρόντος του Προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλου Τριανταφυλλίδη, ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιερού Ναού, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις και συζήτησε τρόπους αντιμετώπισης τους.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

« Έμεινα εντυπωσιασμένος από τον Ιερό Ναό, ο οποίος όπως ενημερώθηκα είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων στην Λέσβο και έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο. Για αυτό τον σκοπό ήταν παρών και ο κ.Τριανταφυλλίδης, άριστος γνώστης των μνημείων, με τον οποίον έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία ως Περιφέρεια. Καταγράψαμε τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να παρέμβουμε για την επίλυση τους».

Δελτίο Τύπου από την επίσκεψη στον Μανταμάδο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Σύμβουλο της Περιφέρειας Μιχαήλ Άνθιμο Δήσσο επισκέφτηκε στις 18.10.2022 την Κοινότητα Μανταμάδου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τζελαΐδή και κατοίκους. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων και για τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή και συγκεκριμένα στους οικισμούς Πεδή και Ασπροπόταμο η πρόσφατη καταιγίδα και τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν ώστε να θωρακιστεί μελλοντικά η περιοχή από παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ενημερώθηκα από τον δραστήριο Πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οικισμοί του Μανταμάδου οι οποίοι επλήγησαν από την προ ημερών κακοκαιρία αλλά και γενικότερα για τις ανάγκες της Κοινότητας. Μάλιστα όπως μας είπε ο κ.Τζελαιδής, η παρέμβαση της Περιφέρειας με τον καθαρισμό του χειμάρρου στην περιοχή ήταν σωτήρια καθώς αν δεν είχε γίνει θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Αυτή είναι και η ουσία των παρεμβάσεων μας και θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, θωρακίζοντας στο μέτρο του δυνατού τις περιουσίες των κατοίκων αλλά προπάντων την ασφάλεια τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *