Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων η χθεσινή στη Μυτιλήνη

Η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση, στην Μυτιλήνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Από την πλατεία Σαπφούς, η οποία από νωρίς το πρωί γέμιζε με κόσμο, στάλθηκε το μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως οι ανάγκες των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων και της νεολαίας, δεν μπορούν να περιμένουν.

Εκατοντάδες κόσμου, με τα συνθήματα τους να δονούν την ατμόσφαιρα, αντιστάθηκαν σε όσους υπόσκαπταν την απεργία από την ημέρα που ανακοινώθηκε.

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, χαιρέτησαν ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Αλεξίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» Νίκος Γιαννάκας, ο πρόεδρος των ΕΒΕ Λέσβου Νίκος Μπουλμπούλης, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κρίστη Πετροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Επαγγελματικής Αλιείας Παναγιώτης Νανίδης, ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης.

Από παρατεταμένα χειροκροτήματα «πνίγηκε» και η επιστολή των εργαζομένων στο ΜΙΧΑΛΕΛΙΟ οίκο ευγηρίας στο Πλωμάρι που στάλθηκε για να διαβαστεί στη συγκέντρωση, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να μην κλείσει το ίδρυμα και για να πληρωθούν όλα όσα τους οφείλονται.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής, ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία από την προκυμαία μέσα στην αγορά της πόλης. Στάση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Μυτιλήνης όπου και καλέστηκε από τους συγκεντρωμένους, να αναλάβει η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης να πληρώσει τους εργαζόμενους σε ΔΕΔΑΠΑΛ και ΜΙΧΑΛΕΛΙΟ και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, ενώ θυροκολλήθηκαν και τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Όταν η πορεία περνούσε μέσα από την αγορά ανάμεσα στα άλλα ακουγόντουσαν τα συνθήματα «η ακρίβεια τρώει τους μισθούς μας-πονάμε όταν βλέπουμε τους λογαριασμούς μας», «κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια για φαί-σε λίγο θα μας δώσετε κουπόνια για ζωή», «εργατιά χωρίς λεφτά-μαγαζιά χωρίς δουλειά».

Η μεγαλειώδης πορεία κατέληξε στην πλατεία Σαπφούς, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Πέμπτη 17 Νοέμβρη για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλλονή, με τους αγρότες να κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στον δρόμο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στρατής Κόμβος ΓΓ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ενώ χαιρετισμό έκανε η Σοφία Καζαμία μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Επίσης διαβάστηκαν χαιρετισμοί που έστειλαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *