Συμβασιοποιήθηκε η κατασκευή Πάρκου Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την Εργοληπτική Επιχείρησης «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΕ», η οποία πλειοδότησε σε έκπτωση στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, τη σύμβαση της κατασκευής του έργου «Πάρκο Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα», στη Μυτιλήνη. Το συνολικό ποσό της σύμβασης, ανέρχεται σε 787.484 € (προϋπολογισμού μελέτης: 1.061.000 €).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ και η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών του παραπάνω έργου καθορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, αρχόμενη από σήμερα.

Στον ελεύθερο χώρο, των 3 στρεμμάτων, που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο και κοντά στο παλιό Λιμάνι της Επάνω Σκάλας, θα κατασκευαστεί Πάρκο Εκδηλώσεων με τη δημιουργία ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης. Επιπλέον, μπροστά του θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος επίπεδος ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και λίθινα καθιστικά), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες.

Οι χαράξεις επί του δαπέδου είναι καμπύλες γραμμές σε τρία χρώματα, που σχεδιαστικά υποδέχονται τον επισκέπτη από την είσοδο και τον οδηγούν στο χώρο του αμφιθεάτρου ή στο χώρο του τοξοειδούς μεταλλικού στεγάστρου. Αξιοποιείται, ακόμη, και ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ. Παρακείμενα, επίσης, δημιουργείται και χώρος στάθμευσης 25 αυτοκινήτων. Οι χώροι φύτευσης περιβάλλονται από χαμηλά λίθινα τοιχία που είναι και καθιστικά, ενώ τα φυτά που θα τοποθετηθούν είναι μεγάλοι θάμνοι και δέντρα με μικρό ριζικό σύστημα και αντοχή στον βοριά και τη θάλασσα. Τα υλικά επίστρωσης του χώρου εκδηλώσεων είναι χυτό βοτσαλωτό σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, που επιχειρούμε ως Δημοτική Αρχή στην πόλη μας, ενοποιούμε αυτό το Πάρκο Εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, στα Τσαμάκια, που κατασκευάστηκε από το Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι: «Η Δημοτική μας Αρχή καθιστά τη Μυτιλήνη κάθε μέρα καλύτερη και ομορφότερη. Στη διαδικασία για τη δρομολόγηση της υλοποίησης αυτού του έργου συνέβαλαν τόσο οι Υπηρεσίες του Δήμου, όσο και η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *