Ο Περιφερειάρχης στο μνημείο του Μυρογιάννη για την 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και πρώην Πρύτανης του Eθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη, για την 49 η Επέτειο Εξέγερσης Νεολαίας και Λαού στο Πολυτεχνείο το 1973 και κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο του Λέσβιου νεκρού Μιχάλη Μυρογιάννη.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Απόστολος Αλατζάς.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 και οδήγησαν στη πτώση του 7ετούς δικτατορικού καθεστώτος . Είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου και όσους αγωνίστηκαν με σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εμπνέοντας με τη θυσία και τον αγώνα τους για μία Ελλάδα δημοκρατική , ελεύθερη, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σύνθημα «το Πολυτεχνείο Ζει» γράφεται ακόμα στους τοίχους και μας μιλά για την ιστορία του, ως χώρο αγώνα και θυσίας για τη Δημοκρατία με πρωταγωνιστές τους νέους της εποχής. Τους νέους που καλούνται και σήμερα να γράψουν μία νέα ελπιδοφόρα ιστορία για τη χώρα και μας δείχνουν τα σημάδια της αξίας τους καθημερινά στο στίβο της Γνώσης , της Εκπαίδευσης και ως αγωνιστές της ζωής. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η Νεολαία των νέων οραμάτων για μία νέα Ελλάδα , εξέχων μέλος της Διεθνούς Κοινότητας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *