Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για το επικουρικό προσωπικό

Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού, ενώ συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται συνάδελφοι.

Το νοσοκομείο ζήτησε περί τα 15 άτομα, όπως χειριστές ακτινολογικού, φυσιοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παρασκευαστές, τεχνικούς.

Πριν δύο μέρες ενημερωθήκαμε ότι το λοιπό επικουρικό που πρόκειται να έρθει θα είναι τρία άτομα εκ των οποίων τα δύο θα είναι οδηγοί. Με το νόμο 4254 του 14 και με εφαρμογή του από 8 Απριλίου του 2014 οι οδηγοί από το νοσοκομεία καθώς και τα ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν εξολοκλήρου στο ΕΚΑΒ.

Τα τμήματα που περίμεναν τρία χρόνια τώρα, για να ενισχυθούν έστω και στο ελάχιστο μένουν ξεκρέμαστα. Υπάρχει μία φημολογία ότι οι οδηγοί θα εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά που δεν κρίνονται επείγοντα (εξιτήρια, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς). Oι οδηγοί μόνοι τους προφανώς δεν μπορούν να κάνουν εξιτήριο εφόσον θα χρειάζεται πάντα μαζί και πλήρωμα ασθενοφόρου το οποίο δεν έχει προβλεφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες εφαρμογής του από ΔΥΠΕ και Υπουργείο.

Πιστεύουμε από τη στιγμή που γίνονται τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς σχεδιασμό, θα έχουμε εξιτήρια που δεν θα μπορούν να φύγουν από τις κλινικές, νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν για τη θεραπεία τους την προκαθορισμένη ώρα και πληθώρα άλλων προβλημάτων.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου, την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ καθώς και την διοίκηση του νοσοκομείου να άρουν άμεσα την απόφαση, καθώς και να φροντίσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικό ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *