Μητσοτάκης, Δένδιας, Πιπίνης στην «Ημέρα Λατινικής Αμερικής»

Με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης εισηγήθηκε τη διοργάνωση της «Ημέρας Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. «Η αναβάθμιση των σχέσεων μας είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, αρμόδιος για τις σχέσεις με τη Λατινική Αμερική κ. Ιάσων Πιπίνης.

«Μπορεί να μας κρατούν μακριά ωκεανοί και θάλασσες. Όμως μας φέρνουν κοντά η μεγάλη ιστορία των τόπων μας, η παραδοσιακή φιλία των λαών μας και η ανάγκη να απαντήσουμε μαζί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Από την προάσπιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος στο κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη Γη», τόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο της Λέσβου κ. Πιπίνης, από το 2019 έχει αναλάβει να «τρέξει» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για προσέγγιση με τις λατινοαμερικάνικες χώρες. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, επιδιώκει να εντάξει και τη Λέσβο σε αυτό το σχέδιο, τόσο με την προσέλκυση λατινοαμερικάνων τουριστών, όσο και στην προσπάθεια εξαγωγής λεσβιακών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

«Η Ελλάδα ασπάζεται απόλυτα την εκπεφρασμένη, και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόφαση για εντονότερη δραστηριοποίηση στη Λατινική Αμερική και Καραϊβική. Και θα επιδιώξει μια ολοένα και στενότερη επικοινωνία και συνεργασία στον πολιτικό τομέα, το εμπόριο, την οικονομία και βεβαίως, σε θέματα πολιτισμού», επισήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στον χαιρετισμό του.

«Μας συνδέουν κοινές αξίες και ένας κοινός τρόπος ζωής, που αποτελεί πρότυπο για τόσα άλλα μέρη του κόσμου, πραγματώνοντας τις αρχές της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ισότητας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Ιάσων Πιπίνης, πρόσφατα γνωστοποίησε πως ο ΕΟΤ άνοιξε Γραφείο στη Μαδρίτη με στόχο κυρίως τη λατινοαμερικάνικη αγορά. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ο αριθμός των λατινοαμερικάνων τουριστών στη χώρα μας. «Η κυβέρνηση έβαλε στο κάδρο την προσέγγιση με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Είναι μια περιοχή με περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι φιλέλληνες, είναι χώρες – πολύτιμοι σύμμαχοι της Ελλάδας στα εθνικά μας θέματα. Η ψήφος τους είναι ισότιμη στους διεθνείς οργανισμούς. Έχουμε φιλικούς δεσμούς αιώνων. Η αναβάθμιση των σχέσεων μας είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές», δήλωσε ο κ. Πιπίνης στην ομιλία του στην «Ημέρα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *