Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία Πολιχνίτου την Κυριακή (27/11)

Οι τρελονοτιάδες των τελευταίων ημερών έφεραν μαζί τους και την πολυπόθητη βροχή, που θα αναζωογονήσει το ζωικό αλλά και το φυτικό βασίλειο! Κι αφού θα είναι όλα τόσο “διαφορετικά” στη φύση, τι θα λέγατε να απολαύσουμε και μία “διαφορετική” πεζοπορία; Σκεφτόμαστε να ανέβουμε στον Προφήτη Ηλία του Πολιχνίτου και να επιτρέψουμε στις αισθήσεις μας να κυριευθούν τόσο από τις ευωδιές του ποτισμένου από τη βροχή και την υγρασία ξύλου, των φρεσκοπλυμμένων φύλλων, του αφράτου χώματος, όσο και από την απαράμιλλης ομορφιάς θέα του στομίου του Κόλπου Καλλονής και μεγάλου μέρους του νησιού μας!

Ραντεβού την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 09:00 στο My Market απ’ όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στο δρόμο Πολιχνίτου – Σκάλας Πολιχνίτου, 300μ πριν την πινακίδα που γράφει σκάλα Πολιχνίτου. Η πεζοπορία μας χαρακτηρίζεται εύκολη, με ένα – δύο σημεία που θα απαιτήσουν την προσοχή μας και θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε περίπου 9,5 χλμ σε περίπου 3 ώρες. Η οδηγός μας, κα Χαρά Ψάνη, θα μας ανεβάσει στον Προφήτη Ηλία μέσα από αγροτικούς δρόμους πάνω και γύρω από τους οποίους θα συναντήσουμε έντονα στοιχεία παλιού λιθόστρωτου δρόμου. Στη συνέχεια και αφού περάσουμε μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και δίπλα σε ξερολιθιές θα βρεθούμε στο καλά κρυμμένο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Σύλακος. Από εκεί θα μας κατευθύνει προς την Αγία Παρασκευή Κουκουβάγια και θα καταλήξουμε λίγο πιο πέρα από το σημείο εκκίνησης.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.
Καλή μας αντάμωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *