Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη Β΄ Αυστραλίας

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε σήμερα 25.11.2022 στο γραφείο του στη Περιφέρεια τον Πρέσβη Β΄ της Αυστραλίας mr David Kilham στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τόνωσης των ανταλλαγών των δύο χωρών και βελτίωσης των σχέσεων υπό το πρίσμα των κοινών δεσμών του Βορείου Αιγαίου με την Αυστραλιανή Κοινότητα που ανάγονται ήδη από την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της μάχης της Καλλίπολης (ANZAC DAY).

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν θέματα αναζήτησης ευκαιριών τόνωσης της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς την Αυστραλία και προώθησης Τουριστικών ανταλλαγών.

Ο Περιφερειάρχης πρόσφερε στον Πρέσβη αναμνηστικά δώρα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από την συνάντηση και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο με την Αυστραλία συνδέονται από το παρελθόν με σχέσεις φιλίας και συνεργασίας , που συνεχίζονται ως σήμερα. Η Κοινότητα των Ελληνο-Αυστραλών του Βορείου Αιγαίου είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της Αυστραλιανής Κοινωνίας , με δυναμισμό και σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες . Ήταν τιμή για μας η επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρέσβη

Από την πλευρά του ο Πρέσβης εξέφρασε τη χαρά και το υποστηρικτικό ενδιαφέρον του για το Βόρειο Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *