Περιοδεία της Μαρίας Κομνηνάκα σε χωριά που επλήγησαν από το σεισμό

Περιοδεία σε χωριά που επλήγησαν από το σεισμό πραγματοποίησε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Επισκέφτηκε τα χωριά Άργενος, Λεπέτυμνοςς, Κάπη, Πελόπη όπου συνομίλησε με τους κατοίκους. Η ανησυχία ήταν έκδηλη, κύρια για το ζήτημα της ασφάλειας των κατοικιών και άλλων κτισμάτων, καθώς ο έλεγχος πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα 9/1, ενόσω  δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα.

Η Μαρία Κομνηνάκα στάθηκε στο ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας τονίζοντας ότι δε γίνεται να θυμούνται οι ιθύνοντες τον προσεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική προστασία μετά την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικά όσον αφορά τα σχολικά κτήρια που παραμένει εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα ο έλεγχός τους.

Ταυτόχρονα άμεσα να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες και από άλλους σεισμούς, όπως στη Βρίσα, ένα αίτημα πάγιο των κατοίκων, που έρχεται ξανά στην επικαιρότητα όντας ανεκπλήρωτο και για το οποίο σταθερά παλεύει το ΚΚΕ. Επισήμανε ότι και για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές χρειάζεται αγώνας διαρκής, για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες μας σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν την πολιτική προστασία, και αυτό απέδειξε το ΚΚΕ σε κάθε φάση, είτε αντιμετωπίσαμε πλημμύρες, πυρκαγιές είτε σεισμό.

Ταυτόχρονα αρκετοί κάτοικοι έλεγαν  ‘’μέσα στην ακρίβεια και με το χειμώνα μπροστά ο σεισμός  μας έλειπε’’ με τη βουλευτή του Κόμματος να δηλώνει: ‘’’όπως και να χει, σε κάθε δυσκολία, το ΚΚΕ είναι εδώ, είναι δίπλα σας, είναι παρόν καθημερινά με τα μέλη και τους φίλους του.

Το κρίσιμο είναι να μην το βάζουμε κάτω, να προτάσσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό χωρίς σωτήρες και μεσσίες αλλά με την ίδια του τη δύναμη που πρέπει να συνειδητοποιήσει και να αξιοποιήσει.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *