Περιοδεία Μπουρνού στα χωριά που επλήγησαν από τους σεισμούς

Περιοδεία στις κοινότητες Πελόπης, Κάπης, Κλειούς και Λεπετύμνου πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ΝΕ Λέσβου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Αναστασία Δαούση και το μέλος της ΝΕ Λέσβου και της Κεντρικής Επιτροπής, Μαρία Νικολάρα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Πελόπης, Μαρία Κιαχαγιά, της Κάπης, Στρατή Χαλβατζή, της Κλειούς, Γιώργο Καπιοτέλλη, της Συκαμνιάς, Γιώργο Σαρόγλου και του Λεπετύμνου, Θέμη Καμμένου. Οι Πρόεδροι των κοινοτήτων ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα αποτελέσματα των μέχρι εκείνη την ώρα ελέγχων σπιτιών και δημοσίων κτιρίων, αλλά και για άλλα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, με πιο σημαντικό την αποκόλληση βράχων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε κοινότητες που επλήγησαν από τη σεισμική δραστηριότητα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στους Προέδρους και τους πολίτες για τη δοκιμασία που περνάνε. Οι μέχρι τώρα έλεγχοι έχουν δείξει “κίτρινα” (και άρα επισκευάσιμα) σπίτια και δημόσια κτίρια. Επίσης, υπάρχει ανησυχία για τις αποκολλήσεις βράχων, για τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κινηθούν άμεσα, ώστε να αποτραπεί κάθε κίνδυνος κατολίσθησης και περαιτέρω ζημιών. Καλούμε, επίσης, την Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό του δικτύου των επαρχιακών δρόμων, ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον κίνδυνοι. Παραμένουμε σε εγρήγορση στο πλάι των κοινοτήτων της Βόρειας Λέσβου και σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους τους και τις αρμόδιες δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *