Ενημέρωση για το εκτελούμενο έργο της Ανάπλασης της Προκυμαίας Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης των δημοτών μας, σχετικά με τις εκτελούμενες εργασίες στο εργοτάξιο της Προκυμαίας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών της Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, δηλώνει τα εξής:

«Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, έλαβαν χώρα:

1) Εργασίες τοπογραφικής και υψομετρικής διευθέτησης φρεατίων,
2) Εργασίες επανατοποθέτησης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΛ,
3) Και προπάντων, επισκευές-επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για την αποκατάσταση των υποσκαφών (σπηλαιωμάτων) στο κρηπίδωμα της χερσαίας ζώνης, στο ύψος του Λιμεναρχείου.

Εάν δεν πραγματοποιούνταν οι επεμβάσεις στα σπηλαιώματα αυτά, με τις βλάβες οι οποίες είχαν δημιουργηθεί στην παραπάνω θέση, πριν από αρκετά χρόνια, θα υπήρχε κίνδυνος, στο μέλλον, κατάρρευσης μέρους του κρηπιδώματος. Η ύφαλη σκυροδέτηση των σπηλαιωμάτων στο κρηπίδωμα υλοποιήθηκε με την τοποθέτηση σακκολίθων από εξειδικευμένο συνεργείο δυτών, σύμφωνα με την εκπονηθείσα μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο. Στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος των υποσκαφών στο κρηπίδωμα συνέβαλε επιστημονικά τα μέγιστα, με τις οδηγίες του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ως Λιμενολόγος. Τον ευχαριστούμε θερμά, που πάντοτε έχουμε τη στήριξή του και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε τις επιστημονικές του γνώσεις.

Από σήμερα, η κατασκευάστρια εταιρεία προχωρά με τα συνεργεία της, σε ρυθμούς σπριντ, στη δημιουργία καλουπιών για την επίστρωση με βοτσαλωτό του δαπέδου, αλλά και του φωτιζόμενου τοιχίου 45 πόντων, που θα διαχωρίζει το κρηπίδωμα από το δρόμο. Επίσης, με βοτσαλωτό θα κατασκευαστούν και τα φωτιζόμενα παγκάκια.

Η Δημοτική Αρχή Κύτελη αλλάζει τη Μυτιλήνη, την αλλάζει στα δύσκολα και μάλιστα, σε πείσμα πολλών, αυτή η αλλαγή είναι γρήγορη, αποφασιστική και γίνεται με σταθερά και μεγάλα βήματα, γιατί, με τα έργα και μόνο με τα έργα, θέλει να υπηρετήσει την κοινωνία και το μέλλον αυτού του τόπου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *