Η Βάσω Χοχλάκα μαζί με τους κατοίκους του Πολιχνιτου στον αγώνα για το Κέντρο Υγείας

Σήμερα, μαζί με τους κατοίκους του Πολιχνίτου και της ευρύτερης περιοχής βρεθήκαμε στο Κέντρο Υγείας για να στηρίξουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα της πρόσβασής τους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. 

Η τραγική απώλεια του βρέφους έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών και υπογραμμίζει εμφατικά την ανεπάρκεια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, σε ένα μεγάλο νησί όπως η Λέσβος, όπου τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα, υπάρχει έλλειψη σε πολλές ιατρικές και μη ειδικότητες. 

Βρεθήκαμε σήμερα στον Πολιχνίτο για να απαιτήσουμε την ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας. 

Η Λέσβος, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος είναι ακριτικά νησιά – και αυτός ακριβώς είναι ο σημαντικότερος λόγος να μην μένουν στο περιθώριο. Αλλά να έχουν όλοι οι κάτοικοί τους, που επέλεξαν να παραμείνουν και να αγωνιστούν σε αυτόν τον τόπο, πρόσβαση στις αυτονόητες παροχές.

Ως ΠΑΣΟΚ δώσαμε για χρόνια αγώνες ώστε να έχει κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, πρόσβαση στο θεμελιώδες αγαθό της υγείας (θέσπιση ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ) και στα αναγκαία αγαθά του κοινωνικού κράτους, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ολοένα συρρικνώνεται.

Βάσω Χοχλάκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *