Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τραγικό ναυάγιο στη Λέσβο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας “για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο” μετά από άλλο ένα τραγικό ναυάγιο στη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, την επιτροπή ειρήνης Λέσβου και την συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Παναγιώτης Κλαδίτης, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, η Αμαλία Γκίκα, εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας, η Κατερίνα Βλάμου, εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Μυτιλήνης, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Ζαφειρίου, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης, με τα συνθήματα να «ζεσταίνουν» την κρύα ατμόσφαιρα, ενώ μοιράζονταν η ανακοίνωση στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, όπου αναρτήθηκε πανό, διατρανώνοντας έτσι οι συγκεντρωμένοι, την αντίθεση τους με την Δημοτική Αρχή που επιμένει στην κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στη Βάστρια.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *