3 πρωταθλήματα σε 12 μήνες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Σήμερα κλείνουμε χρόνο από την πρώτη αυτή φορά που αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου φόρεσε την επίσημη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας και μαζί μ’ αυτό γιορτάζουμε μια χρονιά που έφερε τόσες ποδηλατικές επιτυχίες στο νησί! Όσο κι αν προσπαθούμε να φέρουμε στο μυαλό Λεσβιακό αθλητικό σύλλογο και μάλιστα νεοσύστατο που να έφερε σε λιγότερο διάστημα από 12 μήνες (από σήμερα) 3 Πρωταθλήματα (Πανελλήνια και Ομίλων), μας είναι αδύνατον.

Στις 29/5/2022 στην Αργιθέα Καρδίτσας o Αστέριος Νιδήμος γίνεται ο πρώτος πρωταθλητή Ελλάδας από το σύλλογό μας, στο αγώνισμα Marathon ΜΤΒ Μάστερς του 2022.

Στις 1/10/2022 ο Γιάννης Γιαννόγλου, αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδας Eliminator MTB Μάστερς στο Μόλυβο.

Στις 9/4/2023 πάλι ο Γιάννης Γιαννόγλου στην κατηγορία Μάστερς στο αγώνισμα XCO Πρωτάθλημα Αττικής Ορεινής Ποδηλασίας 2023 στέφεται Πρωταθλητής.

Κι εδώ σίγουρα δεν θα αναφερθούμε σε 2ες, 3ες κλπ θέσεις και τις πολύ καλές εμφανίσεις που κατέγραψαν οι κορυφαίοι αθλητές του τοπικού συλλόγου.

Παρόλα αυτά όμως και δυστυχώς, η αθλητική ποδηλασία στον τόπο μας δεν έχει την απαιτούμενη από τα τοπικά ΜΜΕ προβολή (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ούτε και την απαιτούμενη αναγνώριση από τις αρχές του τόπου που εξυμνούν με διαγγέλματα την μετριότητα, αγνοώντας αυτούς που πραγματικά προσπαθούν και προβάλλουν ευγενικά την αθλητική κουλτούρα του τόπου μας, έξω από το νησί μας, ακόμα κι έξω από την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *