Απο το Βοστάνειο Νοσοκομείο έλεγχος TESTPAP και μαστογραφίας στην ΑΝΤΙΣΣΑ (Κέντρο Υγείας) την Παρασκευή 30/6/2023

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού μας oτι το “Βοστάνειο” Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τη Γυναικολογική Κλινική του, σε συνεργασία με το Kυτταρολογικό Τμήμα και στο πλαίσιο πρόληψης τόσο του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του καρκίνου του μαστού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο Παρασκευή 30/6/2023 στην ΑΝΤΙΣΣΑ (Κέντρο Υγείας ) με σκοπό να διενεργήσει Γυναικολογικό έλεγχο (TESTPAP), έλεγχο μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών, στο γυναικείο πληθυσμό του.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών. Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Οι γυναικολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ

Μπορούν να προσέλθουν και οι ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά.

Παρακαλείτε ο γυναικείος πληθυσμός της περιοχής Αντίσσης να συμμετάσχει στην παραπάνω δράση .

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, ενώ με την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *