Πεζοπορία από την Σκάλα Ερεσού στο Χρούσο την Κυριακή (24/09)

Μετά την επίσκεψή μας στο βόρειο τμήμα του νησιού με τις υπέροχες παραλίες, όπου και περπατήσαμε την περασμένη Κυριακή, αυτή την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας στο νότιο τμήμα της δυτικής Λέσβου, σε δυο από τις πιο όμορφες παραλίες της, την Σκάλα Ερεσού και τον Χρούσο.

Το ραντεβού μας θα είναι, όπως πάντα, στο My Market, ώστε να ξεκινήσουμε στις 08:00 με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογος.

Όπως συμβαίνει συνήθως, θα χωριστούμε και πάλι σε δύο ομάδες με κοινή αφετηρία και τερματισμό (κυκλικές διαδρομές). Και οι δύο ομάδες θα διανύσουν περίπου ίδια απόσταση, γύρω στα 11 χιλιόμετρα, με διαφορετικό, ωστόσο, βαθμό δυσκολίας:

Η πρώτη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό, θα ξεκινήσει από την Σκάλα Ερεσού, θα κατευθυνθεί από μονοπάτια στην παραλία της Περιστεριάς, θα ανηφορίσει από τα υψώματα, κατά μήκος της απόκρημνης ακτής και θα οδηγηθεί στην παραλία του Χρούσου. Η επιστροφή θα ακολουθήσει διαφορετικό δρομολόγιο από μονοπάτια προς την Σκάλα Ερεσού.

Η διαδρομή αυτή κρίνεται απαιτητική και, σε κάποια σημεία, δύσκολη.

Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τη Μαρία, θα ξεκινήσει από την Σκάλα Ερεσού, θα διανύσει μια διαδρομή, ίδιας περίπου απόστασης με την προηγούμενη, που θα περιλαμβάνει στην αρχή (ανηφορικό) αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια μονοπάτια μέχρι την παραλία του Χρούσου. Στην επιστροφή θα ακολουθηθεί το ίδιο δρομολόγιο. Η διαδρομή αυτή είναι μέτριας δυσκολίας.

Και οι δυο ομάδες θα έχουν το χρόνο να ξεκουραστούν και να κολυμπήσουν στην παραλία του Χρούσου.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας (και του μπάνιου) ο καθένας θα είναι ελεύθερος να επιλέξει φαγητό σε όποιο εστιατόριο επιθυμεί.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Επίσης μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα (που θα βρίσκονται στο σακίδιό σας κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) είτε σκοπεύετε να έρθετε με το λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογος είτε με δικό σας μέσον, καθώς  και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο 6977915615.

Καλή μας αντάμωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *