Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία Λεπέτυμνου την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία Λεπέτυμνου την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Έχουμε κιόλας συμπληρώσει δυο μήνες διαδρομών στη φετινή πεζοπορική χρονιά και ήδη έχουμε δοκιμάσει διαδρομές εύκολες, μέτριες ή και κάπως πιο απαιτητικές στα όμορφα μονοπάτια του νησιού μας. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δοκιμαστούμε και σε μια πιο δύσκολη (εφόσον οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέψουν) στο βορρά της Λέσβου, εκεί που δεσπόζει ο επιβλητικός Λεπέτυμνος.
Ραντεβού την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 08:00 στο My Market, απ’ όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα μεταβούμε στο Βαφειό. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς τον Προφήτη Ηλία, τη δεύτερη σε ύψος κορυφή του Λεπέτυμνου.
Η διαδρομή θα είναι κυκλική με αφετηρία και τερματισμό το Βαφειό. Χωρισμένοι σε δυο ομάδες, οι οποίες θα διανύσουν την ίδια διαδρομή με διαφορετική ταχύτητα όμως, θα περπατήσουμε σε ανηφορικά μονοπάτια μέχρι τον Προφήτη Ηλία και, στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε πάλι προς το Βαφειό.
Η πρώτη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα κινηθεί σε πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ η δεύτερη με οδηγό τον Θεόφιλο Προδρόμου με ρυθμό πιο αργό και ενδεχομένως με περισσότερες στάσεις.
Η διαδρομή είναι δύσκολη, έντονα ανηφορική στο πρώτο μέρος της και, όπως είναι φυσικό, κατηφορική στην επιστροφή της. Η συνολική απόσταση που θα διανυθεί είναι 10-11 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά 650 περίπου μέτρα.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας, θα μεταβούμε για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής της Καλλονής.
Απαραίτητα θεωρούμε, πάνω απ’ όλα την καλή φυσική κατάσταση και έπειτα το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) και το αδιάβροχο (είναι φθινόπωρο πια, έστω κι αν δεν του φαίνεται).
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *