«76» έργα Λέσβιων ζωγράφων στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης από δωρεά του Γιάννη Γιαννέλλη

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακή η έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης που περιλαμβάνει 76 έργα Λέσβιων ζωγράφων, τα οποία δώρισε ο Γιάννης Γιαννέλλης στον Δήμο Μυτιλήνης και εκτίθενται σε δύο χώρους της.

Οι 76 πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονταν στην ιδιοκτησία του κ. Γιαννέλλη είναι πλέον στα χέρια του Δήμου Μυτιλήνης, Πρόκειται για την δεύτερη δωρεά που έκανε ο κ. Γιαννέλλης προς τον Δήμο Μυτιλήνης. Η πρώτη του δωρεά, το 2020 περιελάμβανε 162 πίνακες ζωγρφικής 40 γνωστών ζωγράφων του νησιού, λιθογραφίες, στολές από την Σμύρνη, βιβλία, κοσμούν τις προθήκες και τους τοίχους του διώροφου Παλαιού Δημαρχείου της Μυτιλήνης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο πρώην βουλευτής μιλώντας για τη δωρεά του ανέφερε ότι τα έργα τα συνέλεξε από τα φοιτητικά του χρόνια: «Δεν υπάρχει στη Λέσβο και γενικά στη χώρα μία πινακοθήκη που να έχει Λέσβιους ζωγράφους και με αυτή τη λογική ξεκίνησα την πρώτη φάση της δωρεάς μου στο παλιό δημαρχείο και τώρα εδώ. Θα μείνουν για πάντα εδώ. Και από δω και πέρα θα τα απολαμβάνει ο κόσμος».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης έκανε λόγο για μία μεγάλη στιγμή: «Είναι η στιγμή που ο Γιάννης Γιαννέλης κάνει μια μεγάλη δωρεά στον δήμο μας, μια δίκη του συλλογή με πίνακες Λέσβιων καλλιτεχνών. Είναι ένας καταξιωμένος συλλέκτης, ένας ευπατρίδης πολιτικός, που αγαπάει τον τόπο του και το αποδεικνύει συνεχώς από την εποχή που ήταν πολιτικός μέχρι και σήμερα που στέκεται διπλα στο λαό της Μυτιλήνης».

Το παρών έδωσε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος ευχαρίστησε το πρώην βουλευτή για την προσφορά του στον τόπο αλλά και στη Δημοτική Πινακοθήκη. «Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό το οποίο σήμερα προσφέρετε στην κοινωνία της Λέσβου», υπογράμμισε.

Πηγή : stonisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *