Σύσκεψη για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ» στη Δυτική Λέσβο

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» πραγματοποιήθηκε στις (12/09/2022) σύσκεψη των θεματικών αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, έπειτα από σχετική πρόσκληση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Μιχάλη Ρούσση.

Αναλυτικότερα παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αλάνης, Κώστας Πάππος, Ζαχάρω Ιωακείμ, Αφροδίτη Βατή και Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη και συζητήθηκαν οι προτάσεις που θα υποβάλλει ο Δήμος στο πρόγραμμα με βάση τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σύνολο των προτάσεων που θα υποβληθούν θα καλύπτουν το ποσό των 800.000 ευρώ και η υλοποίησή τους θα επιτρέψει στον νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου να μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο ψηφιακό Δήμο καλύπτοντας το σύνολο των δραστηριοτήτων τους με ψηφιακά μέσα.

«Βρισκόμαστε ήδη στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου μας αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Η πρόταση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος και προβλέπει εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων μέσω του ελέγχου των καυσίμων και των ενεργειακών καταναλώσεων με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Η υλοποίηση της πρότασης θα μας επιτρέψει τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, παρέχοντας στους δημότες μας όλες τις διευκολύνσεις για να έχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εύκολα και γρήγορα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Ρούσσης για την προετοιμασία του Δήμου ενόψει της υποβολής πρότασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *