Μ. Κομνηνάκα | «Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για να μην παγώσουν οι μαθητές στα σχολεία»

Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους στο ύψος των πραγματικών αναγκών ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και τα συσσωρευμένα χρέη, με ευθύνη του κράτους, ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα συνδράμει.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αφού αναφέρθηκε στις καταστάσεις χρεοκοπίας στα σχολεία λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης τόνισε ότι στη φετινή σχολική χρονιά έρχεται να προστεθεί η αλματώδης αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποιημένης αγοράς ενέργειας, που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, στάλθηκε η τελευταία δόση προς τους δήμους, καθηλωμένη στα περσινά επίπεδα, 28 εκ. ευρώ, καταδικάζοντας τα σχολεία στην ένδεια, αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμα και τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

Στην απάντησή του ο Στέλιος Πέτσας αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι «έχει βελτιωθεί η κατάσταση των δήμων», πως έχουν δοθεί επιπλέον 218 εκ. ευρώ και θα δοθούν κι άλλα 114 εκ. ευρώ και ανέφερε ότι «θα συνδράμουμε για όσο χρειαστεί». 

Είναι σε αντίθεση με την πραγματικότητα τα όσα περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός, σημείωσε η Μαρία Κομνηνάκα καθώς στα σχολεία υπάρχει ήδη πρόβλημα θέρμανσης και συντήρησης. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση με ποινολόγια ζητά μείωση κατά 15% της κατανάλωσης ρεύματος στους δήμους και δεν έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία και ανέφερε το παράδειγμα στη Νέα Σμύρνη όπου ο δήμους ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας!

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα αναφερόμενη σε πρόσφατη δήλωση του Στ. Πέτσα σημείωσε ότι δεν μπορεί να ισχύει η ρήση όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει και τόνισε δεν θα ανεχτούμε τον αναχρονισμό να παγώνουν οι μαθητές στα σχολεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *