Σοβαρή καταγγελία από το Σύλλογο κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι για τις συνθήκες στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Σοβαρή καταγγελία από το Σύλλογο κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι «το Κιρκινέτσι» για τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει στο ιστορικό κέντρο ενώ έμμεσα ο Σύλλογος αποκλείεται από τη συζήτηση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας μεταφοράς ασθενούς γείτονα μας (ο οποίος μάλιστα τελικά κατέληξε) λόγω της ανευθυνότητας κάποιων που θεωρώντας ότι «καβάλα πάνε στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε» επιλέγουν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους όπου τους βολεύει προκειμένου να πιουν τον καφέ τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αποτέλεσμα η αδυναμία να παρέμβουν όταν υπάρχει ανάγκη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (όπως στην περίπτωση που δημοσιοποιούμε σήμερα) ή πυροσβεστικά οχήματα όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με παρ’ ολίγον τραγικά αποτελέσματα. Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε περιπολικά της Αστυνομίας, αυτοκίνητα ή δίκυκλα. Για την Αστυνομία έτσι κι αλλιώς το ιστορικό κέντρο της πόλης δεν υπάρχει.

Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Τζουμαγιάς και στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη δυσκόλεψαν όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δίνουμε στη δημοσιότητα, πριν μέρες τη διακομιδή από το ΕΚΑΒ ασθενούς στο Νοσοκομείο. Ανάλογες περιπτώσεις στους ίδιους δρόμους συχνά δεν επιτρέπουν σε μόνιμους κατοίκους να προσεγγίσουν στα σπίτια τους. Απορριμματοφόρα να συγκεντρώσουν απορρίμματα από κάδους. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σοκάκια που από στολίδι της πόλης έχουν μετατραπεί σε βρώμικη «πίσω αυλή» μιας βιτρίνας με ψευδεπίγραφους τίτλους περί δήθεν ανάπτυξης. Σε βάρος εκατοντάδων οικογενειών που βιώνουν πέραν της υποβάθμισης της περιουσίας τους, πραγματικούς κινδύνους ασφάλειας και εν γένει ζωής.

Το πρωί οι γειτονιές μας μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης εργαζομένων σε υπηρεσίες, καταστηματαρχών, και όλων όσων κινούνται στο κέντρο αφού το μοναδικό μεγάλο παρκινγκ στο χώρο του τελωνείου όπου θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες στάθμευσης στο σύνολο τους χωρίς μελέτη, παράνομα εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση.

Το βράδυ τα ίδια αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει και κανένας δεν φαίνεται να νοιάζεται.

Την ίδια ώρα την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου καλούμαστε από τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης να συμμετέχουμε σε διάλογο για την Κατάρτιση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην πόλη της Μυτιλήνης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» 2021-2027. Στο σχεδιασμό δηλαδή της πόλης του μέλλοντος από τον οποίο όμως η ενεργή κοινωνία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ μια και ορίστηκε ο διάλογος να γίνει στις 9.45 το πρωί. Σε εργάσιμη δηλαδή μέρα και ώρα. Φυσικά στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν συνταξιούχοι και γραφειοκράτες ενασχολούμενοι με το θέμα. Και φυσικά όσοι…. εργάζονται το βράδυ!

Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το Δήμο και την Αστυνομία να κάνουν ΑΜΕΣΑ το καθήκον τους. Η Αστυνομία όχι με «πογκρόμ» επί δικαίων και αδίκων φυσικά, όπως το συνηθίζει για μια – δυο μέρες και μετά εξαφανίζεται.

Αρνούμαστε και καταγγέλλουμε σε κάθε κατεύθυνση την προσπάθεια παραβίασης βασικών μας δικαιωμάτων, αυτών της υγείας, της ζωής, της ασφάλειας και της ιδιοκτησίας. Καταγγέλλουμε τον έμμεσο αποκλεισμό μας από τη συζήτηση για την Κατάρτιση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην πόλη της Μυτιλήνης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» 2021-2027.

Τα δικαιώματα των κατοίκων στην υγεία, στην ασφάλεια, στην ιδιοκτησία, στο δημόσιο χώρο και στη ζωή είναι πάνω από την γραφειοκρατική αδιαφορία, πάνω από τα κέρδη οικονομικά ή και μικροκομματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *