Συνεδρίασε η 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του «ΕΣΠΑ 2021-2027»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προήδρευσε σήμερα 2.12.2022 στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Βορείου Αιγαίου 2021-2022» σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης. Από πλευράς Περιφέρειας το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου Πανάγος Κουφέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη, στελέχη της ΕΥΔ και εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους στον Σχεδιασμό και την έγκριση του προγράμματος, με τους αυξημένους πόρους των 394 εκατομμυρίων ευρώ, κονδύλια που πρέπει να διανεμηθούν και να φέρουν Ανάπτυξη στην Νησιωτική Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου που δοκιμάσθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, καθώς απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και συντονισμός τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα , να επιτευχθούν οι στόχοι και να απορροφηθούν οι πόροι. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσημο του Προγράμματος, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και την επίσπευση των διαδικασιών εγκρίσεων των προαπαιτούμενων εγγράφων και εντός σύντομου χρονικού ορίου. «Οι διαδικασίες εγκρίσεως των μελετών θα πρέπει να είναι σύντομες και λειτουργικές ώστε να έχουμε ωριμότητα έργων εγκαίρως» τόνισε, καθώς η επικαιροποίηση είναι απαραίτητη για μελέτες που εκπονήθηκαν πριν αρκετά χρόνια.

«Το νέο Πρόγραμμα είναι ένα αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφερειακής μας Αρχής και έχουμε καθήκον να πράξουμε το καλύτερο για να επιτευχθούν οι στόχοι. Είναι η νέα πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, για να βαδίσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε ένα μέλλον που της αξίζει», τόνισε.

Η Συνεδρίαση σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει την παρουσίαση του Προγράμματος, ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, ενημέρωση για θέματα επικοινωνίας και προβολής και σειρά Ειδικών Θεμάτων όπως για το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, την Αξιολόγηση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης των συμμετεχόντων φορέων-μελών της Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί και η 6 η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2014 -2020 , που βρίσκεται υπό ολοκλήρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *