Αναβολή στην εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης της δολοφονίας της Ερατώς

Και δεύτερη αναβολή πήρε η εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης της δολοφονίας της Ερατώς από το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου που είχε καταδικάσει πρωτοδίκως τον δολοφόνο στην ποινή των ισοβίων. Η πρωτόδικη απόφαση είχε επιβληθεί χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία στον δολοφόνο της Ερατώς, ενώ ο ισχυρισμός του ίδιου είναι ότι τέλεσε το αδίκημα εν βρασμώ ψυχής.

Την αναβολή ζήτησε, και πήρε, ο κατηγορούμενος λόγω κωλύματος του συνήγορου υπεράσπισής του, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατώς ζήτησε να διακόψει το δικαστήριο για μερικές μέρες και όχι να αναβάλει για τις 18 Σεπτεμβρίου του 2023, άλλα η πρόεδρος τόνισε ότι εξυπηρετεί την θέση του προέδρου Εφετών Βορείου Αιγαίου, καθώς είναι κενή, και η κανονική της θέση είναι στον Πειραιά και λόγω υποχρεώσεων δεν μπορεί να διακόψει.

Κατά την έξοδό του ο δολοφόνος αποδοκιμάστηκε από την μητέρα και συγγενείς της Ερατώς, μέλη συλλογικοτήτων και πλήθος συγκεντρωμένων που βρέθηκαν απο νωρίς έξω απο το δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατώς σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι : «Δυστυχώς σήμερα η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου, πάλι με αίτημα από την πλευρά της υπεράσπισης ότι υπάρχει κόλλημα στο πρόσωπο του συνηγόρου του κατηγορουμένου, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις 18 Σεπτεμβρίου εμείς ζητήσαμε να διακοπεί η δίκη για την Τετάρτη, δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνθεσης του δικαστηρίου για την Τετάρτη, ούτε για κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας και έτσι έγινε δεκτό το αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου και η υπόθεση δυστυχώς αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου»

Η μητέρα της Ερατώς δήλωσε : «Είναι τρομερό το ότι ερχόμαστε και ξανά ερχόμαστε, ζούμε και ξανά ζούμε τη δολοφονία του παιδιού μου με μηδέν αποτέλεσμα, αυτό είναι το κράτος μας, δεν μας υπολογίζουν, ερχόμαστε από τόσα χιλιόμετρα μακριά, Είχε η κυρία εφέτης η πρόεδρος των εφετών, υποχρεώσεις, εμείς δεν έχουμε υποχρεώσεις? Δεν έχουμε?… Γιατί μας υποβάλλουν σ’ αυτό το μαρτύριο, κάθε φορά? Γιατί τέτοιος εμπαιγμός? Δεν κάναμε εμείς το φόνο. Ο φονιάς τον έκανε και εν αντιθέσει έχει όλα τα προνόμια ένας δολοφόνος, λυπάμαι και ντρέπομαι για το κράτος μας»

Φωτογραφικό υλικό με screenshot από βίντεο : stonisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *