Πεζοπορία από τη Βατούσα στη Μονή Περιβολής την Κυριακή (18/12)

Προεόρτια Χριστουγέννων! Άστρο φωτεινό οδηγεί τους εξ’ ανατολών ορμώμενους Γασπάρ, Μελχιώρ και Βαλτάσαρ προς τη Βηθλεέμ για να δουν και να προσκυνήσουν το νεογέννητο Ιησού Χριστό. Μαζί τους φέρουν δώρα, χρυσό, λιβάνι και σμύρνα.

Την Κυριακή αυτή θα οδηγηθούμε στα “Μετέωρα της Λέσβου”! Σε περιοχή κατάνυξης και ευλάβειας, διάσπαρτη από θρησκευτικά προσκυνήματα αλλά και εντυπωσιακά συμπλέγματα απότομων κορυφών τα οποία θα μας φέρουν στο νου τα Μετέωρα της Θεσσαλίας. Και αφού τερματίσουμε την πεζοπορία μας στην Μονή Περιβολής θα απολαύσουμε τα “δώρα” των Μάγων!

Ραντεβού την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 09:00 στο My Market απ’ όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει περίπου 1,2 χλμ έξω από τη Βατούσα, στο δρόμο προς την Άντισσα. Από εκεί με οδηγό μας τον Γιώργο Σαμαρά θα πεζοπορήσουμε κατά μήκος του φαραγγιού και της ρεματιάς του Λαρδά. Θα κατευθυνθούμε προς το ξωκλήσι του Χριστού καθώς θα απολαμβάνουμε τη θέα των εντυπωσιακών ηφαιστιογενών βράχων με τις απότομες κορυφές. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Αγία Ελισάβετ για να καταλήξουμε στη Μονή Περιβολής.

Η πεζοπορία μας χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας και ΔΕ θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε περίπου 5 χλμ σε περίπου 3,5 ώρες. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) και αδιάβροχο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας. Γι’ αυτό φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην ​κινδυνεύσει η συμμετοχή σας να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *