Έγκριση χρηματοδότησης του προγράμματος «TOURBO» από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου ενημερώνει, ότι εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση που είχε υποβάλει η εταιρεία της Περιφέρειας ΕΛΟΡΙΣ στο INTERREG EUROPE του έργου «Ενίσχυση της πορείας μετάβασης των ΜΜΕ στον τουρισμό με πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό -TOURBO (Boosting the transition pathway of MSMEs in tourism with green and digital transformation- TOURBO)» με συνολικό προϋπολογισμό 1.953.297€ εκ των οποίων 250.000€ αναλογούν στην Περιφέρεια.

Το Πρόγραμμα αφορά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και φιλοδοξεί να προσφέρει μία καινοτόμο προσέγγιση στην κρίσιμη προτεραιότητα που έχει τεθεί για ανάπτυξη στρατηγικών ΔΙΠΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Ψηφιακή και Πράσινη) τόσο στις Δημόσιες Αρχές όσο και τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ε.Ε. και των χωρών μελών της.

Στόχος του έργου είναι να εντοπισθούν ,να αναπτυχθούν και διανεμηθούν στους Εταίρους τους Προγράμματος , καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές για τη βελτίωση της μετάβασης στη “Βιομηχανία 4.0” σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό (όπως μικρές επιχειρήσεις παροχής καταλύματος, εστιατόρια, μικρές τοπικές βιοτεχνικές επιχειρήσεις, μικροί πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών κ.λπ.) Η χρήση ψηφιακών προσεγγίσεων και λύσεων νέας τεχνολογίας μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση των ευρωπαϊκών πολιτικών βιωσιμότητας, δημιουργώντας πιο ευέλικτες, έξυπνες και χωρίς αποκλεισμούς στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης.

Οι 8 ΕΤΑΙΡΟΙ του Προγράμματος είναι οι παρακάτω:

  • Seville Official Chamber of Commerce, Industry and Navigation- Spain
  • Lapland University of Applied Sciences- Finland
  • Chamber of Commerce and Industry – Vratsa- Bulgaria
  • Marche Region- Italy
  • North Aegean Region- Greece
  • Experience Bremerhaven, Tourism, Marketing and Events Company- Germany
  • Carlow County Council- Ireland
  • PORA Regional Development agency of Koprivnica Križevci County- Croatia

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, για το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Αποτελεί μία επιτυχία της Περιφέρειας η κατακύρωση της Πρότασής της υπό τον τίτλο TOURBO στο INTERREG EUROPE, καθώς από τις δράσεις και τα αποτελέσματα του Προγράμματος πρόκειται να ωφεληθούν επιχειρήσεις μικρού μεγέθους και κύκλου εργασιών, που κυρίως δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι Εταίροι θα αναλύσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς η διαπεριφερειακή συνεργασία συμβάλλει στην προώθηση της περιφερειακής μεταβατικής πορείας, θα αναπτύξουν καινοτόμες ΕΞΥΠΝΕΣ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ-ΜΕΘΟΔΟΥΣ σε ΜΜΕ που σχετίζονται με τον τουρισμό. Θα αναπτύξουν την ικανότητα των ΜΜΕ που σχετίζονται με τον τουρισμό να γίνουν πιο αποδοτικές ως προς τους πόρους και τέλος , θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της ικανότητας όλων των σχετικών δημόσιων αρχών για τον τρόπο ενσωμάτωσης των στρατηγικών ΔΙΠΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ. Εύχομαι να επιτευχθούν όλοι οι επιμέρους στόχοι και ο τελικός που είναι η Αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάσθηκαν ως τώρα για την κατακύρωση του Προγράμματος και στα στελέχη της εταιρείας της Περιφέρειας ΕΛΟΡΙΣ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *