Συνάντηση Μουτζούρη με μαθητές του Ειδικού και του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης επισκέφτηκε σήμερα 21.12.2022 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Παναγιώτη Τσακίρη και των εκπαιδευτικών. Όπως και πέρυσι η Περιφέρεια μετά από σχετικό αίτημα κάλυψε το κόστος για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών.

Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε από κοντά την μικρή γιορτή που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Σχολείου, συνομίλησε με τους δασκάλους, τους μαθητές, το προσωπικό και τους γονείς και αντάλλαξε ευχές.

Στην συνέχεια μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια και έψαλαν τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη και στα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας ως εκπαιδευτικός εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν καθηγητές και μαθητές παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το κτιριακό, σημειώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι αρωγοί σε ότι χρειάζονται και μπορεί να ανταποκριθεί η Περιφέρεια.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Όπως και πέρυσι θεωρήσαμε χρέος μας ως Περιφέρεια όχι μόνο να καλύψουμε το μικρό κόστος των δώρων για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Μυτιλήνης αλλά να είμαστε κοντά τους ουσιαστικά και να παρακολουθήσουμε την γιορτή που με κόποδιοργάνωσαν. Υποδεχτήκαμε στην Περιφέρεια τα παιδιά και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου για να ψάλουν τα κάλαντα και να μας ευχηθούν. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές για την Οικονομία, την Ανάπτυξη και όλα αυτά που καθημερινά μας απασχολούν, ένας τόπος κρίνεται από το επίπεδο του Συστήματος υγείας, από το Σύστημα Εκπαίδευσης. Και όπως διαπιστώνω σήμερα τόσο στο Ειδικό Σχολείο όσο και στο Μουσικό, γίνεται εξαιρετική δουλειά και μεγάλη προσπάθεια που με κάνει να αισιοδοξώ ότι έχουμε μέλλον ως τόπος. Χρόνια πολλά σε όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *