Το εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος επισκέφτηκαν σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας του ΕΠΑΣ Μυτιλήνης

Οι σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας επισκέφτηκαν το εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου (Ε.Ε.Π.Ν.Γ) του οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με έδρα το Κάτω-Τρίτος και ενημερώθηκαν για το τρόπο που διενεργείται ο έλεγχος στη ποιότητα νωπού γάλακτος μέσω των αναλύσεων.

Οι σπουδαστές μας κατανόησαν το σημαντικό ρόλο που έχει το εργαστήριο με τη παρακολούθηση και επαλήθευση των απαιτήσεων της κοινοτικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος, ασκώντας με επιτυχία τον εποπτικό ρόλο που απαιτείται και την απαραίτητη υποστήριξη στην ανάπτυξη του κλάδου της ελληνικής γαλακτοκομίας.

Άντλησαν πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι παραγωγοί γάλακτος να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων της κτηνοτροφικής τους μονάδας μέσω του πληροφοριακού συστήματος, με την εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ», λαμβάνοντας πληροφορίες κάθε δειγματοληψίας για να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες αν χρειάζεται με σκοπό βελτίωση της ποιότητας του νωπού γάλακτος.

Ευχαριστούμε θερμά τη προϊσταμένη του εργαστηρίου Ε.Ε.Π.Ν.Γ κ. Χονδρού Μαρία για την ευκαιρία που έδωσε στους σπουδαστές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να λύσουν τυχόν απορίες πάνω στον έλεγχο ποιότητας νωπού γάλακτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *