Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου | Αποκριάτικη Ποδηλατοπαρέλαση Μυτιλήνης 2024

Στις 15:00 πριν το Τελωνείο, συγκεντρώθηκαν 44 πληρώματα για την Καρναβαλική Παρέλαση της Μυτιλήνης του 2024. Και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος έδωσε δυναμικό παρόν. Οι Ποδηλατομασκαρεμένοι διασκέδασαν, πέρασαν το μήνυμα της χαράς, της ξεγνοιασιάς και της τρέλας που έχουν όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου στο πλήθος του κόσμου, που κατέβηκε στην προκυμαία για να παρακολουθήσει. Αμέτρητα και τεράστια ήταν τα περισσότερα γκρουπ φέτος, με εκπληκτικές ιδέες μεταμφίεσης, περίτεχνα άρματα, αστείες ιδέες, ενδιαφέροντα θέματα με πολύ δουλειά και οργάνωση. Το ενεργό και πολυπληθές κοινό γέμισε ασφυκτικά το δρόμο της προκυμαίας. Ήταν πολλά τα σημεία που ο χώρος παρέλασης (από τον πολύ κόσμο) έμενε μόλις 2-3 μέτρα! Μεγάλη η χαρά όλων των καρναβαλιστών που συμμετείχαν σε τόσο μεγάλη διοργάνωση, με τέτοιες ομάδες, με τέλειο προγραμματισμό και ακόρεστο κέφι. Καρναβαλικές μουσικές ανέβαζαν τη διάθεση και οι μασκαρεμένοι ξεφάντωναν από το Τελωνείο ως το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.
Εκεί στο βάθρο ανέβηκαν και τα 44 γκρουπ της παρέλασης, όπου οι παρουσιαστές Φάνια Βαλάση (Maleficent) και ο Άρης Σπέρκος (άγγελος) υποδέχτηκαν και παρουσίασαν στο θερμό και πολυπληθές κοινό, που κατέκλεισε το χώρο μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Άξιοι όλοι οι νικητές και στο κυνήγι θησαυρού και του καλύτερου γκρουπ που έφτιαξαν ομάδες με πολλά άτομα, κοινό θέμα, κατασκευές με τέχνη και μεράκι, πολύχρωμες στολές, ωραία, ενδιαφέροντα κι αστεία θέματα, ακόμα και χορευτικό!
Αυτή τη χρονιά το κύριο θέμα του γκρουπ του Πο. Συ. Λέσβου ήταν “Φυλακισμένοι” επιλέγοντας την κλασική στολή με τις “ρίγες” για να δείξουμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι που θέλουν να κινηθούν με ποδήλατο μέσα στην πόλη αλλά κι όλες οι άλλες ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που η πόλη επιλέγει, με την αυτοκινητοκεντρική της πολιτική, να τους κρατάει φυλακισμένους μακριά από τους κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους.
Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι κέφι, διασκέδαση, ξεγνοιασιά και ποδήλατο είναι έννοιες συνυφασμένες!
Ο Πο. Συ. Λέσβου κέρδισε το 7ο βραβείο εμφάνισης γκρουπ χωρίς άρμα κι αυτό περισσότερο χάρη στην αριστοτεχνική κατασκευή του δίδυμου των ποδηλατοιπποτών με τίτλο “Οι πότες του Καράμελοτ”. Δύο ιππότες με τις χάρτινες πανοπλίες τους, τα χάρτινα κράνη τους, ακόντια και δυο χάρτινα ποδηλατοάλογα, έκλεψαν την παράσταση του τρελοποδηλατικού γκρουπ και άξια χαρακτηρίστηκαν η καλύτερη εμφάνιση και οι βασιλιάδες του γκρουπ. (Φωτογραφίες κάτω στο σχετικό άλμπουμ και πλάνα στο βίντεό μας, πολύ σύντομα)
Ο καλός καιρός βοήθησε στη μεγαλειώδη διεξαγωγή να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο κόσμο, κόσμο που γέμισε ασφυκτικά ολόκληρη την προκυμαία από τις 15:30 που ξεκίνησε η παρέλαση έως και μετά τις 19:00 που τελείωσε η μεγαλειώδη συναυλία των Εφ-άπαξ.
Καλή Σαρακοστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *