Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τιμά το 2o ΓΕΛ Μυτιλήνης

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης διοργανώνει την εκδήλωση «Γύρισε χρυσή κλωστή…». Πρόκειται για μουσικοθεατρική παρουσίαση παιδικών τραγουδιών σε στίχους Λέσβιων ποιητών και μουσική του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών Λυκείων.

Στίχοι λογοτεχνών και ποιητών όπως των Αρ. Εφταλιώτη, Δ. Νικορέντζου, Αν. Θωμόπουλου Μάρω Ματθαίου, Χρ. Γελαγώτη, Βασ.Σταυρακέλλη, Ειρήνης Βαρβαρέσσου ,Γιάννη Παπάνη, ντύθηκαν με τη μαγευτική μουσική του Νίκου Τσιριγώτη, για να μας ταξιδέψουν στον ονειρικό παιδικό κόσμο, κάνοντάς μας να θυμηθούμε, να ονειροπολήσουμε, να νοσταλγήσουμε και να βιώσουμε ένα όμορφο αλλά και διδακτικό παραμύθι που δεν έχει ηλικία. Και όλα αυτά ντυμένα με την εικαστική απεικόνιση της παιδικής και εφηβικής ματιάς, τη δραματοποίηση και τη δημιουργία βίντεο γυρισμένα στον ονειρικό χώρο των Πηγών Κρατήγου, όπου η φύση αποκτά διαστάσεις παραμυθιού.

Στην παρουσίαση συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Χαλίκων, το 6ο Δημοτικό Σχολείο και η παιδική χορωδία Animato υπό τη διεύθυνση της κ. Νεκταρίας Λαγκαδινού και της κ. Νίκης Καρδακάρη.

Θα αναγνωσθούν μηνύματα καταξιωμένων ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών όπως των καθηγητών Δ. Νικορέντζου και Στ. Φευγαλά, του σκηνοθέτη Αν. Θωμόπουλου και του μουσικού παραγωγού και συγγραφέα Αχ. Θεοφίλου. Στα παιδιά θα μοιραστεί cd με ηχογραφημένα όλα τα τραγούδια. Την εκδήλωση στηρίζουν οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας.

Πηγή:ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *