Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου | Ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1- 4 Απριλίου 2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου παρουσιάζει με υπερηφάνεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΜΟ-TOKEY”, που θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά, από την 1η έως την 4η Απριλίου, στη Λέσβο, στο Δημοτικό Σχολείο Κάπης, στοΔημοτικό Σχολείο Παναγιούδας και στο6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης .

Το ΜΟ-ΤΟ KEY είναι ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει παιδιά και νέους στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους προετοιμάζει για τη διοργάνωση ενός πολιτιστικού γεγονότος. Από το 2017, το ΜΟ-ΤΟ KEY έχει αποτελέσει ένα σταθερό πυλώνα στον χώρο της εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια:

Πρώτο Στάδιο: Εκπαιδευτικά Εργαστήρια. Στο πρώτο στάδιο, τα σχολεία που συμμετέχουν υιοθετούν έναν διάσημο μουσικό και τον φιλοξενούν. Ο μουσικός αυτός πραγματοποιεί μια συναυλία στο σχολείο και έτσι η ομάδα μαθητών υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού τους κάνει πράξη αυτά που έμαθαν στο – ειδικά γι’ αυτούς – εργαστήρι που διοργανώνει το Φεστιβάλ, αποκτώντας εμπειρία στη διοργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ενός πολιτιστικού γεγονότος.

Δεύτερο Στάδιο: Η Μεγάλη Συναυλία. Στο δεύτερο στάδιο, όλοι οι μουσικοί που φιλοξενήθηκαν από τα σχολεία συναντιούνται για μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου. Αυτή η συναυλία, η οποία διοργανώνεται από κοινού από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο ΜΟ-ΤΟ KEY, αποτελεί μια επίδειξη της δημιουργικής δύναμης και του συνεργατισμού των νέων.

Φέτος, ειδικά για το ΜΟ-ΤΟ ΚΕΥ, φτάνουν στη Λέσβο σημαντικοί νέοι μουσικοί.Ο βιολοντσελίστας  AlexanderWollheim, μέλος της KarajanAcademy of the BerlinerPhilharmoniker, η πολλάκις βραβευμένη κλαρινετίστριαOdileEttelt και ο βιολονίστας WassiliWohlgemuth, βραβευμένος στο διεθνή διαγωνισμό “MusicaGoritiensis” και στον AlbertoLysy International ViolinCompetition.  

Η καταληκτική συναυλία του ΜΟ-ΤΟ KEY, που θα διοργανώσουν οι μαθητές, θα πραγματοποιηθεί την 4η Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με την παρουσία όλων των μουσικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Δημοτικό Σχολείο Κάπης- WassiliWohlgemuth, σχολική συναυλία: 2 Απριλίου

Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας – OdileEttelt, σχολική συναυλία: 3 Απριλίου

6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης- AlexanderWollheim, σχολική συναυλία: 3 Απριλίου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΜΟ-ΤΟ KEY, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΔιΦεΜΜ, www.molyvosfestival.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *