Έρχεται το «Αστερίων 2» στη γραμμή Πειραιάς – Χίο – Μυτιλήνη

Στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου αναμένεται να δρομολογηθεί το πλοίο «Αστερίων 2» της ΑΝΕΚ Lines από τις 14 Ιουλίου, το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια κάθε Σάββατο από Πειραιά και κάθε Κυριακή από Χίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας politischios.gr το πρόγραμμα της εταιρείας το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά, στη Χίο θα προσεγγίζει στις 19:40 και θα αναχωρεί για Λέσβο στις 20:30 όπου θα φθάνει ακολούθως στις 23:15.

Το μεγαθήριο της κινεζικής Grand Shipping Line (WANFANG INTERNATIONAL SHIPMANAGEMENT), GRAND SPRING έχει προστέθηκε το 2018 στον στόλο  ANEK LINES.

Το εν λόγω πλοίο, ήταν παροπλισμένο στο κινεζικό λιμάνι του Weihai (Shandong Province) τα τελευταία 3 χρόνια, με σημαία Sierra Leone και αρχικά είχε τεθεί προς πώληση έναντι 8,75 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και μεγάλο πλοίο, ναυτικό, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και χωρητικότητα που αναμφίβολα θα καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοΐας μας, όπως είχε επισημάνει σε παλαιότερο δημοσίευμα  το nautilia.gr.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι το πρώτο ιαπωνικής κατασκευής πλοίο -αυτού του μεγέθους- που έρχεται στην Ελλάδα -μετά από 10 χρόνια- για λογαριασμό της ANEK. Γεγονός, που φανερώνει ότι η ελληνική εταιρεία επιμένει στα second hand γιαπωνέζικα σκαριά, καθώς αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει την αξία τους στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Το εν λόγω πλοίο ναυπηγήθηκε -ως ISHIKARI- τον Μάρτιο του 1991 στα Mitsubishi Heavy Industries στο Kobe της Ιαπωνίας για λογαριασμό της φημισμένης Taiheiyo Ferry.

Πηγή:koinoniki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *