Συνέδριο για την ποίηση της Σαπφούς ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Θεσσαλονίκη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε   ως ομιλητής στο Πολυσυνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη με θέμα: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης ήταν ομιλητής στο πάνελ με θέμα: Πολιτισμός & Τουρισμός:  «ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» με κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη. 

Ο Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το μεταναστευτικό κύμα των προηγούμενων ετών, δυσχεραίνοντας την ανάπτυξη του τουρισμού, σημείωσε την σταδιακή αλλαγή κλίματος τα τελευταία χρόνια, απόρροια της πολιτικής που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή, αξιοποιώντας τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε από το βήμα του Συνεδρίου την διοργάνωση Φεστιβάλ τον Ιούνιο για την ποίηση της Σαπφούς, το οποίο θα προσελκύσει και  μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ: «Τον Ιούνιο οργανώνουμε ένα φεστιβάλ στη Λέσβο για την ποίηση της Σαπφούς, η οποία έζησε το 570 πχ και πολλά ποιήματα της αναφέρονται στον λεσβιακό έρωτα. Για αυτό και η Λέσβος απέκτησε το brand name του λεσβιακού έρωτα. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα brand name καθιερωμένο, παγκοσμίως και διεθνώς καθιερωμένο, έτσι οργανώνουμε τον Ιούνιο ένα φεστιβάλ, όπου πνευματικοί άνθρωποι θα μιλήσουν για την ποίηση της Σαπφούς, θα έχουμε τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις χορού κτλ., προσπαθώντας αφενός να αναδείξουμε την ποίηση της Σαπφούς που έζησε και μεγάλωσε στη Λέσβο και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε και τη μεγάλη κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ η οποία έχει αυτήν την προτίμηση».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την συνεργασία  ανάμεσα στο Europride 2024 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο και στο φεστιβάλ για την ποίηση της Σαπφούς που θα γίνει στη Λέσβο:

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και σημαντική συνεργασία κατά την οποία οι δύο διοργανώσεις, το Europride και το φεστιβάλ για την ποίηση της Σαπφούς, θα κάνουν προωθητικές ενέργειες, όπως το στήσιμο ενημερωτικού περιπτέρου, έτσι ώστε το ένα φεστιβάλ να προωθήσει το άλλο και να στηρίξει την τοπική ανάπτυξη» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

 Ο Περιφερειάρχης ολοκληρώνοντας την ομιλία του  αναφέρθηκε στην συνέχιση της  αξιοποίησης των Αλυκών από την Περιφερειακή Αρχή,  όπου βρίσκονται τα παρατηρητήρια  για τους Birdwatchers (παρατηρητές πουλιών), χαρακτηρίζοντας ιδανικό σημείο του νησιού τον θεματικό αυτό τουρισμό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μεγάλα κονδύλια από το ΕΣΠΑ τα οποία εξασφάλισε η Περιφερειακή Αρχή στην νέα προγραμματική περίοδο, τονίζοντας πως από εκεί θα χρηματοδοτηθούν ανασκαφές και δράσεις που θα αναδείξουν την πλούσια ιστορία και αρχαιολογία των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *