Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Καμπάνια ενημέρωσης στα νησιά (βίντεο)

Στην προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εθελοντικών συλλόγων των νησιών Βορειοανατολικού Αιγαίου στοχεύει η περιοδεία του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτη Κατσίβελα, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου από τη Μυτιλήνη, θα συνεχίσει στη Χίο και θα ολοκληρωθεί στη Σάμο την Παρασκευή  26 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έγινε ενημέρωση στα τοπικά ΜΜΕ για τη σημασία της προβολής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στη Λέσβο, τόσο στο νοσοκομείο και στο τμήμα Αιμοδοσίας, όσο κυρίως μέσω των Εθελοντικών Συλλόγων Αιμοδοτών, σύμφωνα με τον κ. Κατσίβελα γίνεται σημαντική δουλειά και υπάρχει αλληλεγγύη στις κοινές δράσεις. «Στη Λέσβο το 78% προέρχεται από εθελοντικό αίμα όταν ο μέσος όρος πανελλαδικά είναι στο 68% και αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται στο νησί», τόνισε.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης συναντήθηκε με τον Διοικητή Γιώργο Καμπούρη, τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ειρήνη Ιατρουδέλλη, την Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας, Ευφροσύνη Τσιρώνη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτη Προβέτζα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, Μαρία Ζερβού και την Γραμματέα Αφροδίτη Γιαννέλλη, οι οποίοι και μετέφεραν στον κ. Κατσίβελα την εικόνα που παρουσιάζει η Εθελοντική Αιμοδοσία καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο θα έχει συναντήσεις εργασίας με φορείς, όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι δήμοι, οι Μητροπόλεις και εθελοντικούς συλλόγους για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Πηγή:ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *