Επιστρέφει στην κοινότητα Παναγιούδας ο Βαγγέλης Βιόλατζης

Έγινε δεκτή η ένσταση του συνδυασμού Κουφέλου για ακύρωση ψηφοδελτίου της παράταξης Χριστόφα στην κοινότητα, μετά την ισοψηφία που είχε προκύψει στις εκλογές. Πρόεδρος μέχρι σήμερα ήταν ο Πραξιτέλης Καραλούδας

Αλλάζει χέρια η κοινότητα Παναγιούδας μετά την απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, εξετάζοντας την ένσταση που κατέθεσε ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος και επί χρόνια πρόεδρος της κοινότητας Βαγγέλης Βιόλατζης.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του κ. Βιόλατζη, Μαριλού Χατζηκομνηνού, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου προέκυψε αρχικά ισοψηφία μεταξύ των συνδυασμών της κοινότητας Παναγιούδας του κ. Χριστόφα και του κ. Κουφέλου. Τελικά με κλήρωση που έγινε κοινοτάρχης Παναγιούδας αναδείχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του συνδυασμού του νυν δημάρχου,  Πραξιτέλης Καραλούδας.

«Ωστόσο σημειώνει η κ. Χατζηκομνηνού, προσφύγαμε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Μυτιλήνης και στην ειδική εκλογική επιτροπή ζητώντας  να εξεταστεί η ένστασή μας που αφορούσε ένα συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο το οποίο εκτιμήσαμε ότι ήταν άκυρο  ωστόσο προσμετρήθηκε υπέρ του συνδυασμού του κ. Χριστόφα.

Η ένσταση αυτή κατατέθηκε πριν αρκετούς μήνες, η εκδίκασή της όμως πήρε αναβολές λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Τελικά εκδικάσθηκε με την παρουσία δικηγόρων και από τις δύο πλευρές και έγινε δεκτή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ Βιόλατζης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της κοινότητας Παναγιούδας αφού πλέον θεωρείται ότι ο συνδυασμός του πλειοψήφησε στην συγκεκριμένη κοινότητα». 

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του Βαγγέλη Βιόλατζη  Μαριλού Χατζηκομνηνού ο λόγος για τον οποίον έγινε ένσταση για την ακύρωση ψηφοδελτίου είναι επειδή στο συγκεκριμένο, ο ψηφοφόρος έβαλε τέσσερις αντί για έναν σταυρό στο όνομα υποψηφίου και αυτό θεωρήθηκε ως στοιχείο χαρακτηριστικό για την αναγνώριση της ταυτότητας του ανθρώπου που ψήφισε.

Πηγη:stonisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *