Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη (01/12) και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, που ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία που συζητείται στη Βουλή.

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  με δελτίο τύπου αναφέρει :

    Παρά τις αντιδράσεις Συλλόγων , Σωματείων , εργαζομένων και γιατρών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη!                                  

      Ένα νομοσχέδιο που αλλάζει εντελώς την μορφή του ΕΣΥ! Ένα ΕΣΥ που απέδειξε με την πανδημία που περάσαμε, ότι  μεγάλες κρίσεις μόνο ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει! Το νομοσχέδιο  έρχεται να κλείσει την πόρτα σε μεγάλο αριθμό ασθενών, αφού πλέον η υγεία θα κατατάσσεται και θα παρέχεται ανάλογα με την τσέπη του ασθενή Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες γιατρούς και στους ομίλους ιδιωτικής υγείας να «επιχειρήσουν» πάνω στις πλάτες τις δικές μας και των ασθενών.Προωθεί τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία , με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τείνουν να γίνουν «δεδομένο» στα νοσοκομεία, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα.                                                                                    

         Ένα νομοσχέδιο που μοιάζει σαν να έχει προταθεί από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και όχι από μια φιλολαϊκή κυβέρνηση όπως θέλουν να νομίζουμε!

        Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου σε συμπόρευση με την Ένωση Ιατρών, με το Εργατικό Κέντρο και με σωματεία και φορείς της Λέσβου αντιστέκεται στο νομοσχέδιο έκτρωμα και συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΥΝ την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και καλεί στις 10 το πρωί και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου!

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, ούτε προνόμιο για λίγους!

Να επιστρέψουν άμεσα οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας!

Θέλουμε  δημόσια και δωρεάν υγεία  για όλο το λαό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *