Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 8ης Δεκέμβρη

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τον εορτασμό της 8ης Δεκέμβρη, Ημέρα Απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό και Επετείου της Μάχης του Κλαπάδου.

Μετά την Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό «Αγίου Ιωάννου» στην Καλλονή, ακολούθησε η Άνοδος στο λόφο του «Τυρανιδίου» στη στήλη πεσόντων όπου και εψάλη Τρισάγιο χοροστατούντων του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, το Προσκλητήριο πεσόντων και η τελετή κατάθεσης στεφάνων από τις αρχές.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν πέραν του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άρης Χατζηκομνηνός, ο Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ζαφειρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Βαρελτζής και Γιώργος Καραθανάσης, ο Στρατηγός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ κ.κ. Μπουντλιάκης, ο Συνταγματάρχης Διοικητής της 22 ΔΤΕ κ.κ. Ροϊδούλης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκος Κατράνης, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης και των σωμάτων ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δαφίων Νίκος Μαμουρίδης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, δήλωσαν:

«Σήμερα είναι Ημέρα τιμής για τους πεσόντες και Ημέρα που συμβολίζει την Ελευθερία του τόπου μας, αφού στις 8 Δεκέμβρη του 1912 επισφραγίστηκε με τη νικηφόρα μάχη του Κλαπάδου η απελευθέρωση της Λέσβου από τον οθωμανικό ζυγό. Ο Δήμος μας συνεχίζει τις προσπάθειές του προκειμένου να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία της Ημέρας αυτής για τον τόπο μας και να εξασφαλίσει τον Εορτασμό της όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορική της σπουδαιότητα: Ως Επίσημη Εορτή και Αργία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *