Και επίσημα στον Δήμο Μυτιλήνης ο χώρος του πρώην ΚΥΤ στην Μόρια

Δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης οι αποφάσεις που αφορούν στην απευθείας εκποίηση των ακινήτων, στα οποία λειτουργούσαν τα πρώην Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου (ΦΕΚ Β 6533 /20-12-20220) και της Μυτιλήνης (ΦΕΚ Β 6532 / 20-12-2022), και τα οποία ανήκαν ιδιοκτησιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.  

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συντόνισε την εν λόγω διαδικασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα παρείχε την απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των μεταναστών.  Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ποσού 550.000€ στο Δήμο Μυτιλήνης για το πρώην Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ», συνολικής έκτασης 54.854,20 τ.μ. και  αντίστοιχη χρηματοδότηση  ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για το ακίνητο του πρώην «Π.Β. ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ», συνολικής έκτασης 19.998,00 τ.μ..  

Με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων από τους δικαιούχους Δήμους και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, που αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές του 2023, θα ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης των ανωτέρω εκτάσεων στις τοπικές κοινωνίες που επιβαρύνθηκαν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές την προηγούμενη περίοδο, εκπληρώνοντας αντίστοιχη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.   

Πηγή φωτογραφίας : MAXAR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *