Γευσιγνωσία στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:30 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλολαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από τις εκδηλώσεις υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Την ημέρα της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των προϊόντων που θα προσφέρουν στους επισκέπτες του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων όπως χάχλες στο φούρνο με ντομάτα και παραδοσιακή γραβιέρα, φτιαγμένα από αγνά υλικά του Μεσοτόπου και με παραδοσιακές συνταγές.

Οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού ελιάς, κάστανου, καρπούζι, κυδώνι, παντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νερατζάκι, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις που θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Επίσης, μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά παρασκευασμένες μαρμελάδες, κουλουράκια, αμυγδαλωτά, παστέλια αλλά και ποτά με θαυμάσια χρώματα και γεύσεις, αντιπροσωπευτικά δείγματα των προϊόντων που παράγει ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μυστικά για τον παραδοσιακό τραχανά, τις χυλοπίτες αλλά και τα μακαρονάκια που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου παρασκευάζουν με μεράκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2018 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Πηγή : ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *