Δυτική Λέσβος | Δράση ενημέρωσης για το Πρόγραμμα «Rework Aegean»

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Rework Aegean» του Εργαστηρίου για την Γεωγραφία της Εργασίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις 19:00 στο Παράρτημα Καλλονής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης (κτηριακές εγκαταστάσεις ΓΕΛ Καλλονής) δράση ενημέρωσης των δημοτών γύρω από το πρόγραμμα και τους στόχους του.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των δημοτών για τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας στην αναζωογόνηση περιοχών, που βιώνουν συρρίκνωση, αλλά και για το πως μπορεί η αξιοποίηση του κενού κτηριακού αποθέματος να δημιουργήσει μέσω της κοινωνικής οικονομίας προϋποθέσεις απασχόλησης νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. (Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης “ΝΕΕΤs”). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και ο κόμβος διάχυσης ReWorkAegean (https://rework.aegean.gr/) που έχει φτιαχτεί από το εργαστήριο για την Γεωγραφία της Εργασίας και στοχεύει μέσω μιας πλατφόρμας σύζευξης, να φέρει μαζί ιδιοκτήτες αδρανών κτιρίων και νέους που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Το συγκεκριμένο έργο του Εργαστηρίου Γεωγραφίας της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ), στοχεύει στη δικτύωση Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (ΝΕΕΤs) με καινοτόμες εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας και εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος. Η κεντρική ιδέα είναι η σύζευξη μεταξύ ιδιοκτητών αδρανών κτιρίων και νέων που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Γιαννή- Κοκκινέλλη Ασανούλα, ο Αν. Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Δημήτριος Μάντζαρης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ο κ. Παναγιώτης Τουζένης. Επίσης θα γίνει παρουσίαση του κόμβου «Rework Aegean» με πιλοτική εφαρμογή στο Βόρειο Αιγαίο από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου Αθηνά Αβαγιανού και Γιώργο Συκά.

Με το Rework Aegean συνεργάζονται τοπικά ο κοινωνικός φορέας «Ηλιακτίδα» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λέσβου, ενώ συνδράμει με τη διεθνή τεχνογνωσία της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημόσιας, Συνεταιριστικής και Κοινωνικής Στέγασης Housing Europe. Περισσότερες πληροφορίες: https://rework.aegean.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *